Ultimele vești despre PENSII de la Ministrul Muncii. Care sunt PENSIILE care vor dispărea!

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut noi precizări despre pensii și salarii. Aceasta a anunțat un nou mod de calcul a pensiilor, fără a oferi, însă, prea multe detalii, și a vorbit despre eventualele majorări.

„Nu vor mai fi acele pensii minime, vor trece ca şi prestaţie socială. Se vor mări de anul viitor. Aşa-numita acum pensie minimă va ajunge la 640 de lei, dar nu va mai fi categorisită ca pensie, ci ca o prestaţie socială. Nicio pensie nu va scădea, conform legii pensiilor. Ce a fost de corectat la pensiile speciale s-a corectat.

De asemenea, pot să vă spun că în ceea ce priveşte pensiile, se va respecta programul de Guvernare. Este vorba de altă formulă de calcul. Rugămintea este să vedeţi legea cum arată… De la începutul anului, salariul de 1.450 lei, acest salariu minim va creşte în fiecare an cu 100 de lei, apoi am avut majorarea salariului bugetarilor între 10-50%.

Mai sunt câteva OUG pe traseu cu creşteri salariale. Până la această dată avem majorare de 9 miliarde, până la sfârşitul anului cheltuiala va fi cu 12 miliarde în plus faţă de anvelopa de anul trecut. Va fi o creştere pe net de circa 4%. Brutul devine acesta. Anul viitor noi avem 100 de lei în fiecare an pentru creşterea minimului pe economie. În 2020, brutul va fi 2.050 de lei”, a declarat ministrul Muncii, la România Tv.

Pe de altă parte, ea a mai făcut și alte precizări despre vârsta de pensionare.

„Nu avem intenţii să creştem vârsta de pensionare, nici la bărbaţi, nici la femei. Dar putem să le permităm să lucreze în continuare până la vârsta de 70 de ani. (…) Trebuie să vrea angajatul, angajatorul şi să fie adus un certificat medical care să ateste că e apt de muncă”, a declarat ministrul Muncii.

SURSA WWW.HUFF.RO

Comentarii

Comentarii

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.